fg

COLAGEN vs. PROTEINA

PROTEINA COLGEN
Dovezi ce dorim sa le cunoastem!
BY JOHN MILLER
SAB Director, Product Technologist, Researcher October 2019

Niciodată nu încetează să mă uimească modul în care anumite lucruri nutritive par să nu iasă nicăieri în fiecare an și așa, și promit răspunsuri la întrebări pe care nici măcar nu știați că le aveți. Și de fiecare dată, o mulțime de oameni de pe internet (adesea aceiași de fiecare dată) se urcă pe vagonul său de bandă promovându-l pentru o gamă largă de lucruri uimitoare.
Pentru mine, proteina de colagen se potrivește perfect acelui descriptor. Se pare că există sute de produse în care până acum nu există niciunul. Asta mă face mereu să mă întreb. Ce este și de ce aș vrea? Există ceva magie nouă despre asta? Există o componentă necunoscută anterior sau exista noi cercetări care determină tot acest interes?
Ei bine, haideți să aruncăm o privire la aceste lucruri și apoi decideți.

Ce este acest Colagen?
Colagenul este un tesut de legatura ce tine laolalta intreg organismal. El se gaseste in tesuturi precum: oase, articulatii, tendoane, ligamente, unghii, par, piele.Este gandit sa tina strans totul dar sa ofere si flexibilitate si elasticitate.
Cuvântul “colagen” este derivat din cuvântul grecesc “kólla” care înseamnă “lipici”.Se referă la un moment în care fierberea țesutuluiconjunctiv al animalelor a fost procesul prin care s-a făcut lipiciul.S-ar putea aminti oveche poveste populară despre trimiterea cailorde fermă batranila fabrica de lipici atunci când acestea nu mai puteau lucra.A fost de fapt mai mult adevăr decât poveste.În esență, același proces este folosit
astăzi pentru a extrage colagen.Pur și simplu nu mai fac lipici din ea.
Există (în prezent) 28 de tipuri diferite de colagen care.Ele sunt împărțite în câteva grupuri diferiteîn funcție de structura în care sunt implicați.

Cele 5 mari grupe sunt:

Ce este proteina de colagen?
Proteina de colagen este o proteină derivată din animale.Este literalmente parteade proteine de colagen.În corpul nostru estecomponenta primară a tuturor țesuturilor, inclusiv pielea, principala proteină structurală a oaselor, cartilajului și tendoanelor.Defor fapt, reprezintă 25 până la 30% din conținutul total de proteine din corpul uman.Acesta este sintetizat în organism înprimul rând dintr-un grup de patru (4) aminoacizi glicină, prolină, hidroxiprolină și alanina, plus vitamina C, zinc și cupru și acțiunea mai multor enzime.
De unde provin proteinele de colagen?
Marea majoritate aproteinelor de colagen de pe piață provine din piele, țesuturile conjunctive (cartilaj, tendoane, și ligamente), părul și oasele animalelor.Unele vine de la membranacoajă de ou și picioare de pui și chiar piele de pește.
Aceste surse sunt considerate, de obicei, deșeurile din industria alimentară bazată pe animale.Asta nu ii face răi, dar merită să știi.

De ce aș vrea proteine de colagen?
După cum ne spune și numele, proteina de colagen este despre proteina.După cum știm cu toții, sau ar trebui să știe oricum, proteinede înaltă calitate, dieteticecomplete sunt importante de obținut în fiecare zi.Proteinele sunt compuse din aminoacizii esentiali Elementele de baza ale vietii pe care proteina le oferă organismului.La o privireatentă la conținutul de aminoacizi dintr-o proteină vă poate spune multe despre valoarea sa potențială.
Colagenul, ca și gelatina, este o proteină incompletă din punct de vedere nutrițional (scorul său de calitate a proteinelor, PDCAAS = 0).Îi lipsește cel puțin unul dintre aminoacizii esențiali: triptofan. Organismul are nevoie de triptofan pentru creșterea și dezvoltarea normală,mai ales pentru sugari, și echilibrul de azot la adulți.
Ce este echilibrul de azot și de ce este important?
Iată un comentariu rapid pe care de la un vechi, dar încă valabil NUMAR de referință de la Jurnalul de American Medical Association (JAMA)2

“Studiile pe subiecți umani au arătat în mod repetat că, în cazul în care oricare dintre aminoacizi esențiali lipsește, celelalte sunt slab utilizate sau pot fi excretate cu un rezultat “negativ al echilibrului de azot.” Acest fenomen explică “valoarea biologică slabă” a anumitor proteine dietetice, cum ar fi gelatina, care este scăzută în triptofan,”
Triptofan este, de asemenea, aminoacidulesential de care organismul are nevoie pentru a produce serotonina si melatonina;critice pentru somn și starea de stabilitate emotionala.3.
Proteina de colagen este dezechilibrată din punct de vedere nutrițional, cu undans exagerat al unor aminoacizi și o absență sau aproape absența a altora.Iată câteva exemple de ceea ce înseamnă asta;

» Știm cu toții că există 22 aminoacizi livrate în fiecare produs de proteine NeoLife.În contrast,cu cele mai multe proteine de colagen lista numai valorile pentru 16 -18.
» Un singur aminoacid cine este aminoacidul dominant în colagen și singur poate reprezenta până la 35% din conținutul total. » Proteinele de colagen conțin puțină sau deloc cisteină (importantă pentru producția de glutation), cistină(strâns legată de cisteină, implicată în funcțiile celulelor imune), glutamină (importantă pentru recuperarea după leziuni, protecție în timpul chimioterapiei sau radiațiilor)sau asparagină (necesară pentru dezvoltareafunctiei creierului).
» Desi promovat de unele companii pentru construirea musculare,proteine de colagen sunt relativ scăzute în mușchi construirea ramură lanț aminoacizi (BCAA lui).
Deci, unde ne duce asta?
Nu există nici o îndoială că obținerea tuturor aminoacizilor de care aveți nevoie înfiecare zi este fundamentală pentru sănătate.De asemenea, este adevărat că aminoacizii joacă roluri diferite în organism, fieindividual sau sinergic cu alții.Colagenul, deoarece este o proteină, conține unii aminoacizi. Dar este, de asemenea, teribil de dezechilibrat, cel puțin pentru oameni, lipsesc unii aminoacizi, în timp ce livrarea niveluri foarte scăzute de alții și o supraabundență de câteva.

Deci întrebarea se reduce la motivul?
De ce aș vrea să iau un supliment de proteine care nu îndeplineștenevoile corpul meu de proteine generale și nevoile de aminoacizi? De ce aș vrea ca acei aminoacizi să vină de la ceva de obicei gândit ca resturile din industria alimentară?
Acestea sunt întrebări personale pe care fiecare dintre noi trebuie săo lăsăm mai moale. Mai ales atunci când considerați că clinic testate și dovedit NeoLifeShakes au nici una dintre aceste deficiențe.Într-adevăr, ele oferă 22 de aminoaciziimplicați în alimentația umană, de cea mai înaltă calitate, cele mai multe surse funcționale din punct de vedere biologic in the din lume.
Deci, tu iei o decizie. Eu l-am făcut deja pe al meu.

References:
1. CollagenTypeII: Uses, SideEffects, Inter- actions, Dosage, and Warning.  Accessed October 11, 2019.

2. Nitrogen balance. JAMA. 1947;133(4):247- 247.doi:10.1001/jama.1947.02880040033010

3.Tryptophan: Medline Plus Medical Encyclopedia. Accessed October 11,2019.