pastrarea-nivelului-optim-de-vitamina-D

Păstrarea nivelului optim de vitamina D

Unul dintre  cele  mai  importante lucruri pe care le      putem  face  în aceste  zile  este să păstram  starea  optima  de vitamina  D  (in  nivelurile  din  sângele nostru).   Venind    din  iarnă și cu  “carantina”si lipsa luminii solare conditii ce  ar  trebui să  dubleze  eforturile  noastre  de a  obține  vitamina  D  în dieta noastră.   De ce? Deoarece    studiile  arată  că  nivelurile  optime  ale  acestei  vitamine  par  să  protejeze  și să îmbunătățească    perioada de  timp al infecțiilor  virale  respiratorii cum ar fi  gripa.

Vitamina D este o vitamina liposolubila care poate fi manufacturata în pielea noastră la expunerea la lumina soarelui. Unele alimente ar fi peștele gras, ouă și produse lactate fortificate conțin vitamina D, dar este dificil de a obține un aport suficient de dieta singur. Renumita  pentru rolul său în construirea și menținerea oaselor puternice și în absorbția calciului, știm acum că vitamina D are multe alte efecte în corpul nostru, în special asupra sistemului imunitar, nervos și cardio-vascular.

 

Vitamina D joacă un rol important de imunoreglare a sistemul imunitar, deoarece îmbunătățește imunitatea înnăscută și răspunsurile imune protectoare la antigeni si stimuleaza apararea membranelor si mucoselorcare sunt prima linie de aparare la nivelul tractului digestiv si la nivelul tractului respirator.

Populati mari pe studii arată că nivelurile scăzute de vitamina D din sânge sunt legate de niveluri mai ridicate de infecție virală și bacteriană. Efectul este mai puternic la persoanele cu boli pulmonare cronice sau astm. Studiile arată, de asemenea, că niveluri mai mare de vitamina D este asociat cu un rezultat mai bun chiar și in perioada infecției.

Privind la eficacitatea suplimentului de vitamina D, trei recenzii mari arată în mod constant beneficiile sale pentru prevenirea infecțiilor tractului respirator, în special la copii. Doze zilnice mai mici de 400 la 1000 UI (sau 10 la 25 mcg)  administrate in repize par a fi mai eficiente decât dozele unice mari. Acele persoane care aveau cele mai mare deficit de  vitamina D au experimentat cel mai mare beneficiu. Nivelurile de la 1000 la 2000 UI (sau 25 mcg la 50 mcg) sunt cunoscute a fi sigure și benefice, dar persoanele fizice nu ar trebui să aduca un aport mai mare decât acest nivel cu excepția cazului în sunt  sfătuiți să facă acest lucru, de medicul specialist deoarece doze mari suprima de fapt funcția de celule T.

Vitamina D în produsele NeoLife (per portie):

Pro Vitalitate
400 UI (10 mcg)

Pro Vitality conține 4 produse esențiale care oferă
suport: Omega-III Salmon Oil Plus, Tre-en-en Concentrate de cereale, Complexul Carotenoid, și esențiale vitamina si minerale Complex.

Formula IV si Vitamina C
400 UI (10 mcg)

Spectru larg de  vitamine  și  minerale,  inclusiv toate vitaminele    naturale  A  &  D, vitamine complete din complexul B, vitamina  C  plus  bioflavonoide de cireșe  acerola  și familie completă de vitamina  E,  cu Tre-en-en®  Concentrate de  cereale  pentru a spori absorbția celulară.*

Chelated Kal-Mag cu D3
400 UI (10 mcg)

NeoLife Chelated Cal-Mag oferă atât calciu și magneziu pentru a ajuta la susținerea diferitelor funcții legate de sănătatea oaselor și contracție musculară.* Cal-Mag oferă glicinat de calciu, magneziu, și vitamina D3 pentru a spori digestia, absorbția, și utilizarea de calciu livrate.*

Protein NeoLifeShake
140 UI (3,5 mcg)

Shake-ul nostru cu gust deosebit, disponibil în 3 arome delicioase (Crem cremos vanilla, ciocolata bogata si fructe de padure ) este o sursa convenabila si bine echilibrata de proteine, grasimi, carbohidrati si contine 25 de vitamine si minerale esentiale.