medium-shot-woman-holding-clock

Importanta nutritiei in combaterea celor doi factori majori ai imbolnavirilor – oxidarile si inflamatiile

Importanta nutritiei in combaterea celor doi factori majori ai imbolnavirilor – oxidarile si inflamatiile

Buna! Imi face plăcere să vă transmit cele mai bune gânduri!

Ma numesc Irina Spuderca, sunt medic specialist medicina de familie si sunt pasionata de nutritie de peste 20 ani.

Aceasta pasiune a aparut din nevoi personale, atat pentru mine cat si pentru cei din familie.

Realizam ca nutritia este importanta, pentru pastrarea sanatatii dar atunci cand vrei ca, doar prin dieta, sa incerci sa atingi necesarul zilnic de:
• macro si micro nutrienti,
• fitonutrienti,
• enzime, ajungi sa te lovesti de cateva aspecte reale.

 

Unul dintre ele este cantitatea de calorii. Pentru a atinge portia optima de cereale integrale, fructe, legume, proteine si grasimi nesaturate, depasesti cu usurinta 3000 -4000 de kcal pe zi.

In al doilea rand, apare dificultatea de a avea la indemana alimente sigure, proaspete, nemodificate genetic, despre care sa ai certitudinea ca te aprovizioneaza cu vitamine si nu cu nitrati. Eu, de exemplu, sufar de colita iritativa si atunci cand mananc legume sau fructe tratate chimic, am niste reactii adverse cu crampe intestinale groaznice. Daca ar fi sa le apreciez pe o scara a durerii intre 1 si 10, aceasta durere o pot pune cu usurinta la 6.

 

Pe de alta parte, este o provocare personala dorinta mea de a combate bolile cronice atat de frecvent intalnite in populatie, care sunt atat de greu de tratat si totodata atat de usor de combatut.

Atunci cand am intalnit Neolife, am avut incredere deplina sa incerc sa testez si sa integrez acest tip de suplimente, datorita comitetului de oameni de stiinta (SAB) care se prezinta cu biografia lor plina de ani de cercetare pe langa diverse universitati prestigioase si care sunt totodata mandri de aceste formule pe care ei le realizeaza. Ei sunt cei care creeaza aceste formule si nu doar spun ca sunt de acord cu ele.

Dr Arthur Furst, fondatorul si conducatorul SAB- NEOLIFE pana in 2005, a fost un pioner in domeniul toxicologiei si al tratamentelor impotriva cancerului.

Astazi, bustul de bronz al domniei sale, aflat la Institutul Regal de Stiinta al UK, confirma valoarea cercetarilor sale, fiind considerat in top 10 oameni inteligenti si inovatori ai medicinei.

Totodata, el a format acest comitet de oameni de stiinta care a pus bazele cercetarii nutritiei si impactului ei asupra sanatatii umane. Astfel, a creat formule inovatoare de suplimente denumite integratori alimentari, combinatii care au un impact major in mentinerea sanatatii la nivel celular.

I s-au alaturat si alti oameni de stiinta prestigiosi, dintre care as vrea sa mentionez persoana cea mai nou-venita: Doamna Dr. Liz Applegate

 

• Doctor in Biochimie si Doctor specialist in stiinta nutritiei la Universitatea din California, Davis,
• Membru al Departamentului de Nutritie si Director al nutritiei sportive la aceeasi universitate,
• Membru in conducerea Editurii Internationale: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism,
• Membru la Colegiul American de Medicina Sportiva,
• Membru al Asociatiilor Sports and Cardiovascular Nutritionists, American Dietetic Association.
• Autoare a mai mult de 400 articole in publicatii de specialitate americane, cu numeroase aparitii in posturi nationale de radio si TV din USA.

Astazi, in prezentarea mea, ma voi baza pe foarte multe informatii si studii din prezentari ale domniei sale si va voi aduce cat mai aproape in a le intelege, explicandu-le cat mai clar.

Aspectele economice referitoare la evolutia utilizarii suplimentelor alimentare in intreaga lume, prezentate in publicatii de specialitate, vor sa ne indice ca este vorba despre o industrie in plina dezvoltare si ca exista o cerere din ce in ce mai mare a acestor produse.

Ganditi-va, atunci cand va uitati la tenis sau la fotbal, la faptul ca sportivii au intotdeauna la indemana bauturi proteice sau electrolitice gata sa le ridice vitalitatea si capacitatea de efort. Ba chiar, ei folosesc si batoane sau shake-uri.

Este recunoscut unanim ca, atunci cand faci sport, simti nevoia sa utilizezi suplimente ca sa optimizezi vitalitatea si starea de sanatate prin sustinerea recuperarii musculare. Este un stil de viata al persoanelor active si nu numai.
Nutritia sportivilor a luat o amploare din ce in ce mai mare atat la nivel european, american cat si mondial!

In tari europene unde există o cultură foarte bine dezvoltată prin social-media și on-line, aceste informatii despre importanta suplimentelor nutritionale in sanatatea umana, au condus la o cerere din ce in ce mai ridicata, lucru valabil în special pentru U.K.
Suedia are, de asemenea, un consum foarte mare pe cap de locuitor (mai mare, de fapt, decât U.K.). Acest lucru este valabil și în Italia!

 

Creșterea gradului de conștientizare a problemelor de sănătate create de excesul de greutate și obezitate, a condus la recunoașterea modului în care sportul este benefic in sănătate.

Intr-un articol publicat in anul 2014(= Sondaj European pentru interviuri despre sanatate – dintr-o publicatie europeana online privind sanatatea), se prezintă statistici privind proporția populației supraponderale sau obeze din Uniunea Europeană (UE).

Problemele de greutate și obezitatea, cresc în ritm rapid în majoritatea statelor membre ale UE, cu estimări de 51,6% din populația UE (18 ani și peste) ca fiind supraponderale în 2014.

Totodata se observa si cresterea procentului de persoane ce sufera de obezitate.

 

Un al treilea val al sondajului european pentru interviuri de sănătate (sursa acestor date) este prevăzut în 2019.

 

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate publică, deoarece crește semnificativ riscul de boli cronice precum:
• boli cardiovasculare,
• diabet de tip 2,
• hipertensiune arterială,
• boli coronariene,
• anumite tipuri de cancer, osteoartroze.

Pentru anumite persoane, obezitatea poate fi legată în continuare de o gamă largă de probleme psihologice.
Iar pentru societate, în ansamblu, aceasta are costuri directe și indirecte substanțiale, care presupun un efort considerabil din partea asistenței medicale și a resurselor sociale.

Acest articol, este unul dintre un set de articole statistice, privind determinanții de sănătate din UE, care face parte dintr-o publicație online despre sănătate.

 

Vestea buna este ca exista solutii care, aplicate pe termen lung si cu rigurozitate, vor duce la reversibilitatea acestui status supraponderal.

Care este strategia?

De fapt exista 5 mecanisme care trebuie cat mai urgent sa le punem in practica.
Pentru ca nu intodeauna teoria si practica sunt usor de asociat, Neolife a creat, asa cum am mentionat si anterior, programe nutritionale ce reusesc sa umple diferenta dintre cerere si oferta.

 

Info si comenzi: Produse de sanatate NEOLIFE – Vitamine Minerale

 

Astfel, in ceea ce priveste acizii grasi OMEGA 3, studiile arată că:
• suplimentarea cu EPA și DHA reduce markerii inflamației (Polus A și colab.);
• Suplimentarea de acizi grași Omega-3 influențează transcriptomul întreg al sângelui la femeile cu obezitate, asociată cu producția de mediator lipidic rezoluțional (Biochim Biophys Acta. 2016 nov; 11861 (11): 1746-1755). Acest lucru ajută la combaterea inflamației asociată obezității.
• Suplimentarea cu Omega-3 poate contracara pierderea de proteine musculare asociate cu îmbătrânirea.
• Nivelurile de 2-4 g zilnic (din lanțul lung) Omega 3 s-au dovedit eficiente in ceea ce priveste efectul antiinflamator puternic al Omega-3

 

Info si comenzi la: OMEGA 3 SALMON OIL PLUS NEOLIFE (vitamineminerale.ro)

 

CAROTENOIDELE

Studiile au asociat aportul dietetic mai mare și nivelul seric(=din sange) al carotenoizilor cu scăderea nivelului de grăsime corporală.

Studiile epidemiologice efectuate la om, asociază aporturile dietetice mai mari și nivelurile serice ale carotenoidelor cu scăderea adipozității (niveluri de țesut adipos).

Studiile de intervenție umană proiectate în mod specific, deși sunt încă reduse, indică un efect benefic al suplimentării carotenoidului în acumularea de adipozitate abdominală.
(Bonet și colab. 2015; Bonet ML și colab. – Carotenoizii și produsele lor de conversie în controlul funcției adipocitelor, adipozității și obezității.

Arch Biochem Biophys. 2015 Apr; 572: 112-25).

Carotenoizii inhibă producția în aval de citokine inflamatorii, reducând astfel inflamația

Info si comenzi la: Carotenoid complex Neolife (vitamine minerali.ro)

 

POLIFENOLII

Polifenolii reduc inflamațiile (Chu și colab. 2014; Chu AJ. Antagonismul polifenolilor bioactivi împotriva inflamației: o vedere sistematică. Inflamm Alergie pentru droguri Tinte. 2014 Feb; 13 (1): 34-64).

 

Info si comenzi la: TRE SUC CONCENTRAT NEOLIFE (vitamineminerale.ro)

 

 

FLAVONOIZII

 

 

Aporturile mai mari de flavonoide sunt asociate cu grăsimea mai mică a corpului (Jennings și colab. 2017; Jennings A și colab. )

Aporturile alimentare mai mari de flavonoide sunt asociate cu o compoziție corporală mai mică măsurată obiectiv la femei: dovezi ale gemenilor monozigotici discordanți ( Am J Clin Nutr. 2017 mart; 105 (3): 626-634).

 

 

Info si comenzi la: Flavonoid Complex – Vitamine Minerale

 

 

NEOLIFE este un lider mondial în cercetarea polifenolilor alimentari.

Calea de dezvoltare care a condus la introducerea lui TRE, a pornit la începutul anilor 1990 prin cercetarea SAB concretizata cu introducerea lui Flavonoid Complex în 1994.

 

 

Au urmat studii efectuate de Institutul de Cercetări prin care, în urma protocoalelor de cultură a celulelor umane ale Institutului Național al Cancerului din SUA, s-a aratat că Flavonoid Complex are efect chimio-preventiv și chimio-inhibitor.

 

Pe măsură ce cercetările noastre s-au extins, am intrat în contact cu un grup de cercetători internaționali al căror accent a fost pus pe flavonoide și familia lor mai mare de părinți numită polifenoli.

 

În 1998 Neolife devine sponsorul fondator al acestui grup unic de cercetare internațional, cunoscut sub numele de „PhenHRIG” – care reprezintă Grupul de interes privind polifenolii din plante pentru cercetarea în domeniul sănătății.

 

Ne-am continuat implicarea și sponsorizarea acestui grup în fiecare an, încă și astăzi.

Aceste studii le-au oferit cunoștințe și informatii cu privire la rolul polifenolilor în sănătatea umană care nu ar fi fost disponibile altfel … și care marchează avantajul acestui domeniu al cercetării științifice.

 

 

Info si comenzi la: TRE SUC CONCENTRAT NEOLIFE (vitamine minerale.ro)

 

Fiind vorba si de antioxidanti cu rol important in preventia degradarii celulare, am sa va prezint acum doi antioxidanti pe care ii fabrica organismul.

Ei isi diminueaza prezenta in corpul uman odata cu inaintarea in varsta dar exista posibilitatea, demonstrata stiintific, ca pot fi sustinuti si stimulati sa creasca din punct de vedere cantitativ din nou, chiar si la varste inaintate.

 

Primul se numeste SOD = superoxid dismutaza si este practic, o enzima intracelulara. Neutralizeaza cei mai periculosi radicali liberi, denumiti superoxizi. El exista intracelular si rolul lui este acela de a impiedica degradarea nucleului celular, purtatorul de ADN.

 

 

SOD poate fi imbogatit la nivel celular prin aportul de crucifere, datorita continutului bogat de fitonutrienti precum genesteina.

Daca nu esti sigur ca te aprovizionezi zilnic cu legume verzi precum:
• brocoli,
• varza,
• ridiche,
• kale,
• frunze de marigold,
• orz,
• varza de bruxelles, atunci eu iti recomand sa integrezi aceasta nevoie nutritionala cu Cruciferus Plus de la Neolife.

 

 

Printre beneficiile consumului de Cruciferus Plus, as dori sa amintesc cateva precum:
• scade riscul tumoral
• regleaza echilibrul hormonal
• moduleaza imunitatea

 

Info si comenzi la: CRUCIFEROUS PLUS NEOLIFE (vitamineminerale.ro)

 

 

Cel de-al doilea antioxidant – Glutation este practic, o proteina formata din trei aminoacizi:
• cisteina,
• acid glutamic
• glicina.
Este un antioxidant puternic ce inhiba atat radicalii liberi prezenti in sange, si chiar formarea radicalilor liberi.

 

 

Info si comenzi la: Neolife Protein Shake Neolife (vitamineminerale.ro)

 

Glutation apara organismului de:
• factorii nocivi ai fumului de tigara,
• expunerea la radiatii,
• chimioterapia in tratamentul cancerului,
• efectele adverse ale alcoolului.
• Si ajuta in tratamentul bolilor de sange si de ficat.

El apara celulele in mai multe feluri:
• neutralizeaza moleculele de oxigen inainte sa distruga celulele,
• formeaza glutation peroxidaza impreuna cu seleniu, care neutralizeaza peroxidul de hydrogen,
• este si o componenta a glutation s-transferazei – antioxidant ce face parte dintre enzimele cu spectru larg care detoxifica ficatul.

 

Glutationul apara si tesuturile:
• arterelor,
• creierului,
• inimii,
• celulelor imunitare,
• rinichilor,
• cristalinului,
• ficatului,
• plamanilor
• pielii.

 

Deasemenea:
• are rol in prevenire cancerului – mai ales cel hepatic,
• poate neutraliza substantele carcinogene  facandu-le solubile in apa si eliminandu-le din organism
• poate sa aiba si rol anti-imbatranire tinand cont de faptul ca rata imbatranirii este direct corelata cu reducerea concentratiilor de glutation in fluidele celulare.

 

Productia de glutation din organism poate fi crescuta oferind  suplimente ce contin aminoacizi din categoria:
• L cisteina si
• L metionina.

 

 

NEOLIFE a gandit, pentru a sustine acest antioxidant, un integrator alimentar ce poate inlocui o masa – de exemplu cina – integrator ce contine 22 de aminoacizi (= Neolife Shake) intre care si pe aceia ce contribuie la cresterea glutationului.

Astfel, organismul  fiind aprovizionat cu toti nutrientii de care are nevoie si avandu-i la dispozitie zilnic, va functiona optim fara sa se intervine in mecanismele fine de reglare a hormonilor si enzimelor.

 

 

 

Info si comenzi la: Neolife Protein Shake Neolife (vitamineminerale.ro)

 

 

 

Cand vorbim de recuperare trebuie sa mentionam si suplimentul SPORT BIOTONE
El contine 5 aminoacizi si as putea sa va vorbesc despre fiecare dintre ei cel putin cate o ora. N-am sa fac acest lucru dar as vrea sa subliniez totusi, cateva roluri la fiecare in parte.

 

 

L-arginina este un amino-acid al carui rol in functia imunitara este de:
▪ A activa functia timusului si mai ales a celulelor T,
▪ recuperare la persoanele cu imunodepresie
▪ regenerare a functiei hepatice care a fost deteriorata.
▪ A reduce efectul toxicitatii provocat de bauturile alcoolice si medicatia cronica.

Deasemenea exista studii care demonstreaza ca:
• reduce riscul sterlitatii,
• o concentratie mare de arginina se gaseste si in piele, contribuind la repararea tesuturilor,
• reduce excesul de azot si amoniac rezultat in urma exercitiilor fizice intense,
• contribuie la formarea masei musculare si la reducerea grasimilor din tesutul adipos,
• stimuleaza pancreasul sa secrete insulina,
• este o componenta a colagenului – asa ca este util in refacerea celulelor osteo-articulare, tendoane, ligamente si tesuturi conjunctive,
• creste productia de oxid nitric rezultat din neutralizarea azotului – consecinta fiind o mai buna sanatate vasculara.

 

L-tirozina este un precursor al dopaminei si nor-epinefrinei care sunt neurotransmitatori ce ofera o gama larga de beneficii cum sunt:
▪ stimulator de buna dispozitie – combate depresia.
▪ ajuta la stimularea melatoninei crescand pigmentarea pielii, parului si ochilor,
▪ impreuna cu iod duce la formarea de hormoni tiroidieni de catre celulele tiroidiene.

L-ornitina ajuta si ea la randul ei astfel:
• ajuta la metabolizarea grasimii viscerale – scazand astfel rezistenta la insulina,
• contribuie la formarea de colagen acolo unde sunt rani sau leziuni,
• este un bun detoxifiant hepatic.

 

Am lasat la final cei doi aminoacizi Colina si Inositol.

 

Inositolul:
• are atat un rol de protector cardiovascular, cat si antitumoral – actioneaza din timp inainte ca celulele maligne sa fie recunoscute de sistemul imunitar.
• protejeaza sangele si previne formarea cheagurilor sangvine;
• contribuie la metabolizarea colesterolului si trigliceridelor scazand valoarea lor din sange si aducand-o astfel in limitele normale.

 

Colina:
• necesara in transmiterea impulsurilor nervoase emise de creier;
• asigura o buna functionare a lecitinei; fara colina functia creierului si memoria sunt afectate. De aceea ea este benefica si in patologii precum Parkinson sau tremorul esential;
• are un rol iimportant in tratarea si prevenirea aterosclerozei;
• contribuie la formarea hormonilor
• ajuta la scaderea steatozei hepatice.

 

Info si comenzi la: SPORT BIO-TONE NEOLIFE (vitamineminerale.ro)

 

Cea de-a 5 strategie, asa cum am prezentat la inceput, o reprezinta miscarea si optimismul!

Starea de optimism, de crestere a increderii in sine, aduce o crestere de serotonina.

Este o stare ce nu vine de la sine, dar poti sa exersezi prin:
• rugaciune,
• meditatie,
• plimbari in aer liber si
• restabilirea linistii interioare

 

Dupa cum spuneam toate acestea se obtin printr-un exercitiu de vointa.

Nimic nu vine de la sine.

 

Iar alaturi de acest aspect emotional, o nutritie prin dieta sanatoasa si integrare nutritionala, ne ajuta sa traim o viata plina de energie, vitalitate si vigoare.

 

Obiectivul nostru este sa inaintam in varsta dar sa nu imbatranim.

Acest pachet de produse poate fi obtinut direct la tine acasa intr-o varianta cu discount DOAR in luna aceasta.
Investesti in tine, remarci beneficiile pe parcursul a 2-3 luni si, lucru foarte important, poti sa impartasesti experienta ta.

Ai astfel ocazia sa-ti ajuti prietenii, familia, cunoscutii, cu o solutie deja testata si verificata de tine.

 

 

Va multumesc pentru atentia si timpul acordat
si
VA DORESC
SANATATE SI INSPIRATIA 
de face cea mai potrivita alegere pentru dumneavoastra si pentru cei dragi!
O SEARA FRUMOASA!

 


Info si comenzi la: www.vitamineminerale.ro