18319

Stiati ca o molecula l-a ajutat pe Alfred Nobel- fondatorul premiului Nobel

Stiati ca o molecula l-a ajutat pe Alfred Nobel – fondatorul premiului Nobel – sa isi imbunatateasca problemele cardiace

Oxidul nitric a primit cea mai mare atenție din pricina beneficiilor cardiovasculare.
Lui Alfred Nobel, fondatorul Premiului Nobel, i-a fost prescrisa nitroglicerină in urma cu mai bine de 100 ani, de către medicul său, ca să-l ajute cu problemele sale cardiace.
El era sceptic, știind că nitroglicerina se folosește în fabricarea dinamitei, dar chimicala asta a ajutat cu boala sa de inimă. Ceea ce el nu știa e că nitroglicerina acționează eliberând oxid nitric care relaxează vasele de sânge îngustate, crescând oxigenarea și circulația sanguină.

Suprafața interioară a arterelor, numită endoteliu, produce oxid nitric. Când placa se formează în artere, numită arteroscleroză, vi se reduce capacitatea de a produce oxid nitric, din cauza asta medicii presciu nitroglicerină pentru pacienții cardiaci.

Oxidul nitric este o moleculă pe care corpul nostru o produce pentru a ajuta cele 50 de trilioane de celule ale sale să comunice una cu alta prin transmiterea semnalelor prin corp, care scade odata cu inaintarea in varsta.

 

S-au făcut peste 60.000 studii pe oxidul nitric în ultimii 20 ani și în 1998, premiul Nobel pentru Medicină s-a acordat la trei cercetători care au descoperit rolul semnalizator al oxidului nitric.

Cum să vă măriți oxidul nitric din corp

Cea mai comună cale de a mări oxidul nitric este prin exercițiu fizic. Când fugiți sau ridicați greutăți, mușchii au nevoie de mai mult oxigen, care este furnizat de sânge. Pe măsură ce inima pompează cu mai multă presiune pentru a furniza sânge mușchilor, învelișul arterelor eliberează oxid nitrix în sânge, care relaxează și lărgește pereții vaselor, permițând unei cantități mai mari de sânge să treacă prin ele. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, vasele de sânge și sistemul cu oxid nitric devine mai puțin eficient din cauza daunelor provocate de radicali liberi, dietă proastă și inactivitate,  cauzând degradarea venelor și arterelor.  Gândiți-vă la un furtun de pompieri prin care curge apa ca să stingă un incendiu – are nevoie să se extindă destul să susțină presiunea, în același timp păstrând destulă forță să stingă focul. Atleții și tinerii au cel mai optim sistem de oxid nitric, reflectând energia și rezistența lor.

Un alt mod de a amplifica oxidul nitric este prin dietă, mai ales prin consumarea aminoacizilor L-arginină și L-citrulină. Arginina, care se găsește în nuci, fructe, cărnuri și lactate, crează în mod direct oxid nitric și citrulină în interiorul celulei. Citrulina este apoi reciclată înapoi în arginină, producându-se și mai mult oxid nitric. Enzimele care transformă arginina în citrulină, și citrulina în arginină, trebuie să funcționeze optim pentru producția eficientă de oxid nitric. Putem proteja aceste enzime și oxid nitric consumând alimente sănătoase și antioxidanți, cum ar fi fructele, usturoiul, soia, vitaminele C și E, coenzima Q-10 și acid alfa-lipoic, permițându-vă să produceți mai mult oxid nitric. Oxidul nitric rezistă doar câteva secunde în corp, deci cu cât oferim mai multă protecție antioxidantă, cu atât mai stabilă va fi și cu atât rezistă mai mult.

 

Oxid nitric pentru atleți și culturiști

Creșterea nivelurilor de oxid nitric a devenit arma secretă nouă a atleților și culturiștilor. Atleții iau acum suplimente cu L-arginină și L-citrulină pentru a amplifica circulația sanguină spre mușchii scheletici, asta putând amplifica forța și rezistența. Avand în vedere că nivelurile de arginină devin nule în timpul exercițiilor, întreg circuitul arginină-oxid nitric-citrulină poate pierde din eficiență, cauzând niveluri mai puțin decât ideale de oxid nitric și niveluri mai mari de lactat.
Suplimentele pe baza de oxid nitric pot ajuta la refacerea acestui circuit, permițând antrenamente mai bune și recuperare mai rapidă.

Având în vedere carențele de oxid nitric cauzate de îmbătrânire, inactivitate, fumat, colesterol ridicat, diete grase și prea puțină mâncare sănătoasă în dietă, amplificarea nivelurilor de oxid nitric vă poate mări energia, vitalitatea și sănătatea generală. Rolul benefic al alimentației sănătoase și activității fizice capătă și mai mult sens acum.

Exista ACUM in Romania, un integrator alimentar natural si biocompatibil cu corpul uman(numit UpBeet), ce furnizeaza atat Oxid Nitric cat si Polymetoxyflavone ( = PMF = grup de flavone obtinute din coaja portocalelor ) care aduc o multime de beneficii sanatatii umane, precum:

* din partea Oxidului Nitric:
*  ajută memoria, creierul, capacitatea de invatare si comportamentul transmițând informații între celulele nervoase și creier;

* asistă sistemul imunitar in lupta cu bacteriiile, cu virusii daunatori și apără împotriva tumorilor;

* reglează presiunea arteriala dilatând arterele; ceea ce va ajuta inima dumneavoastra sa nu mai lucreze atat de intens, ajutand astfel la scaderea tensiunii arteriale:

* sanatatea inimii – prin scaderea tensiunii arteriale si reducerea fluxului sangvin, oxidul nitric reduce riscurile de probleme legate de inima si ajuta la mentinerea sanatatii acesteia;

* reduce inflamația  -ajutand la vindecarea ranilor prin imbunatatirea fluxului sangvin catre rani ajutand la recuperarea mai rápida a tesuturilor;

* îmbunătățește calitatea somnului;

* amplifică recunoașterea senzorială (miros);

* amplifică rezistența la oboseala și performantele fizice prin livrarea unei cantitati mai mari de sange si nutrienti catre muschi in timpul exercitiilor fizice si a eforturilor prelungite;

* ajuta in anumite afectiuni ale sanatatii – unele programe nutritionale care cresc oxidul nitric pot fi recomandate la persoanele cu afectiuni ce afecteaza fluxul sanguin cum sunt disfunctia erectila sau alte probleme circulatorii;

* susține motilitatea gastrică – ajutand in acest mod la un tranzit intestinal mai sanatos pentru persoanele care au probleme digestive ( constipatie etc);

** din partea Polymetoxyflavonelor (PMF):
** reduc agregarea celulelor rosii si reduc rata de sedimentare a celulelor sanguine, scazand in acest mod formarea ateroamelor in vasele de sange;
** ajuta celulele albe din sange sa inhibe dezvoltarea celulelor leucemice HL60;
** ajuta la dizolvarea celulelor tumorale;
** ajuta la circulatia sangvina a persoanelor cu boala coronariana (CHD);
** au activitati biologice antivirale si antibacteriene;
** pot fi utilizate ca si cardiotonice = tonifiante pentru sistemul cardiovascular;
** sub forma de pulbere, polymetoxyflavonele pot fi un marker al clasificarii citricelor ( = oamenii pot distinge produsele contrafacute din suc de lamaie sau inferioare pe baza analizei compozitiei PMF-urilor din sucurile de fructe)

Asadar, daca doresti sa obtii toate aceste BENEFICII pentru sanatatea ta si a celor dragi, DOAR acum in NOIEMBRIE, poti beneficia de OFERTA SPECIALA in care PLATESTI 2 cutii de UPBEET si PRIMESTI 3 cutii de UPBEET (in limita stocului disponibil; cu livrarea GRATUITA pe intreg teritoriul Romaniei).

(in limita stocului disponibil)

INFO SI COMENZI: UPBEET Neolife Vitamine Minerale
Tel. mobil  / What’s Up: 0745031350

Web: www.vitamineminerale.ro

Referințe

1.Shinde UA, Mehta AA, Goyal RK. Nitric Oxide: a molecule of the millennium. Indian J ExpBiol 2000 Mar;38(3):201-10.

  1. Furchgott RF, Ignarro LJ, Murad F. Discover concerning nitric oxide as a signaling molecule in the cardiovascular system. Nobel Prize in Medicine and Physiology 1998.
  2. Guoyao W, Meininger CJ. Arginine Nutrition and Cardiovascular Function. J Nutr.2000;130: 2626-2629
  3. Seidler M, Uckert S, Waldkirch E, Stief CG, Oelke M, Tsikas D, Sohn M, Jonas U. In vitro effects of a novel class of nitric oxide (NO) donating compounds on isolated human erectile tissue. Eur Urol. 2002 Nov;42(5):523-8
  4. Taddei S, Virdis A, Ghiadoni L, Salvetti G, Bernini G, Magagna A, Salvetti A. Age-related reduction of NO availability and oxidative stress in humans. Hypertension. 2001 Aug;38(2):274-9.
  5. Guoyao WU, Morris SM. Arginine Metabolism: nitric oxide and beyond. Biochem J 1998; 336:1-17

7.Tomasian D, Keaney JF, Vita JA Antioxidants and the bioactivity of endothelium-derived nitric oxide. Cardiovasc Res. 2000 Aug 18;47(3):426-35.

  1. Wollin SD, Jones PJ. Alpha-lipoic acid and cardiovascular disease.J Nutr. 2003 Nov;133(11):3327-30 Guoyao W, Meininger CJ. Arginine Nutrition and Cardiovascular Function. J Nutr.2000;130: 2626-2629
  2. Elam RP, et al. Effects of Arginine and Ornithine on Strength, Lean Body Mass and Urinary Hydroxyproline in Adult Males. J Sports Med Phys Fitness. Mar1989;29(1):52-56.

http://www.nutritionexpress.com/showarticle.aspx?articleid=286