Tre-en-en

“Sanatatea si baza nutritiei”

Știați că….
Ficatul este elementul cheie, de bază, în echilibrarea glandelor endocrine.

Reconstruiește și elimină excesul de hormoni.
Tot ficatului îi revine datoria de a distruge și elimina hormonii de stres.
Stresul intens produce o cantitare mare de glucoză și astfel dereglează funcțiile ficatului.  Ficatul folosește insulina și glucagonul pt a asigura glucoză în orice moment organismului astfel rezultă energia.

 

Deci cum putem susține funcțiile ficatului în formă optimă?

Prin lipide și steroli!

Mâncăm suficiente cereale NEprocesate pentru a asigura necesarul de lipide și steroli de care avem nevoie?

Marea majoritate nu reușim.
Atunci avem la îndemână o soluție perfectă, TRE-EN-EN de la NeoLife ce conține un profil complet și concentrat de lipide și steroli din grâu, orez și soia dar și fitonutrienți, toate extrase și prelucrate la rece.

 

Recomandări:
* Stări de stres,
* lipsă de energie,
* sindromul oboselii cronice,
* malnutriție,
* efort fizic (ex. sportivi) și intelectual (ex. elevi, studenți),
* afecțiuni cardiovasculare ( hipertensiune, risc de Accident Vascular Cerebral – AVC, infarct miocardic, hipercolesterelomie etc)

Tre-en – en contine 6 fitosteroli (ca beta-sitosterol, gama-orizanol, stigmasterol si campesterol, pe langa octacosanol)printre care:

Gamma Oryzanol = o componenta derivata din uleiul de tarate de orez, inclusiv steroli si acid ferulic.

Gamma Oryzanol:
* stimuleaza eliberarea de endorfine,
* prezinta o activitate antioxidanta foarte puternica,
* creste masa musculara slaba,
* creste puterea,
*  imbunatateste recuperarea de la antrenamente,
* scade grasimea corporala
* scade iritarea dureroasa dupa exercitii fizice.

 

Beneficii:

* Ajuta la stimularea testosteronului;

* Ajuta in consolidarea masei musculare;

* Incurajeaza reducerea grasimilor corporale;

* Accelereaza regenerarea.

 

Beta-sitosterolul este un alt fito-sterol, continut in Tre-ene-en,  care aduce multiple beneficii ca:
* reduce nivelul colesterolului plasmatic,
* reduce riscul cancerului de colon,
* atenueaza simptomele ce insotesc hiperplazia benigna a prostatei (HBP), precum si emisia de urina repetata in timpul noptii (nicturie).

 

Efecte asupra absorbției și excreției colesterolului

Este bine stabilit că aporturile mari de steroli sau stanoli vegetali pot scădea concentrațiile serice ale colesterolului total și al lipoproteinelor cu densitate joasă ( LDL ) la oameni.

Diferite mecanisme par să stea la baza efectului de scădere a colesterolului al fitosterolilor. În lumenul intestinal , fitosterolii înlocuiesc colesterolul din miceliile mixte și reduc absorbția colesterolului (13) . De asemenea, se sugerează că fitosterolii ar putea interfera cu esterificarea și încorporarea colesterolului în chilomicronii din interiorul enterocitelor (12) .

Într-un studiu încrucișat controlat cu placebo , consumul de băuturi îmbogățite cu fitosterol moderat (0,46 g/zi) și ridicat (2,1 g/zi) a redus absorbția colesterolului cu aproximativ 10%, respectiv 25% (14 ) .
Aportul moderat și ridicat de fitosterol a crescut semnificativ, de asemenea, excreția de colesterol biliar și alimentar în fecale cu 36%, respectiv 74% (14) .

Deși mecanismele nu sunt în prezent clare, fitosterolii ar putea facilita efluxul de colesterol din țesuturile periferice și macrofagele care căptușesc pereții vaselor.
Colesterolul este apoi transportat în ficat și încorporat în bila stocată învezica biliara .
În timp ce sterolii vegetali pot promova secreția hepatobiliară de colesterol în lumenul intestinal, se presupune că aceștia facilitează eliminarea colesterolului printr-o cale nonbiliară numită eflux de colesterol transintestinal (TICE)

 

Efecte anticancerigene

S-a descoperit că fitosterolii:
* inhibă proliferarea,
* induc apoptoza și
* reduc invazivitatea celulelor canceroase în cultură (revizuit în 30 ).

În prezent, există puține dovezi care să sugereze că consumul de fitosterol ar putea contribui substanțial la scăderea riscului de cancer la oameni

 

Beta-sitosterolul poate reduce riscul bolilor cardiovasculare (BCV) prin scăderea colesterolului LDL din sânge.

Prin creșterea aportului alimentar, beta-sitosterolul concurează eficient cu colesterolul animal pentru absorbția în intestine. În timp, acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroză (întărirea arterelor), o afecțiune care contribuie la infarct și accident vascular cerebral.

Cercetările au arătat în mod constant că consumul a 2 grame de fitosteroli pe zi vă poate reduce colesterolul LDL cu 8-10%.

Orice mai puțin de 1,3 grame pe zi de fitosteroli nu conferă o reducere a riscului de BCV, conform îndrumărilor din 2019 ale Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Un studiu din 2003 în Rapoarte oncologice a constatat că beta-sitosterolul a indus apoptoza în celulele cancerului de sân.
Apoptoza, un tip de moarte celulară programată, este cheia pentru oprirea răspândirii celulelor canceroase.

Dovezile privind cerealele integrale continuă să se adune!

Datele continuă să apară din studiile care investighează uimitoarea putere de protecție a sănătății de catre cerealele integrale. Cu cât ne uităm mai mult, cu atâtmai mult vom găsi că cerealele integrale fac lucruri în dieta noastră pe care altealimente (cum sunt cerealele procesate ca făina albă, orezul alb etc)  pur și simplu nu le pot face.

In ediția din Ianuarie 2006 a American Journal of Clinical Nutrition ( Jurnalul American de nutriție clinică -volumul 83, numărul 1), un studiu intitulat

“Aportul de cereale integrale este invers asociat cu sindromul metabolicși mortalitatea la adulții în vârstă” arată că persoanele în vârstă care mănâncăcereale integraleîn mod regulat au avut:
* un risc semnificativ redus de boli de inimă și sindrom metabolic* și
* niveluri mai scăzute de glucoză à jeun.

Sindromul metabolic = este un cumul de afecțiuni (hipertensiune arterială, hiperglicemie, exces de grăsime corporală depusă în jurul taliei și niveluri anormal de mari ale colesterolului sau ale trigliceridelor) care au loc în același timp, crescându-ți astfel riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) și diabet.

1. Un studiu din 1998 pe 34.000 de femei a arătat că cei care au mâncat cel puțin o porție de cereale integrale pe zi a avutun risc între 30% și36% mai mic de boli de inima. (“Aportul de cereale integrale poate reduce riscul de deces al bolii cardiace ischemice (în  “Femeile aflate în postmenopauză: studiul privind sănătatea femeilor din Iowa,” – Am J Clin Nutr 1998 68:248-257.)

2. Rezultatele studiului de sănătate al asistenților medicali, care a urmărit 75.000 de subiecți timp de până la doisprezece ani, au arătat că cei care au mâncat aproximativtrei porții de cereale integrale în fiecare zi au avut:
* un risc cu 25% mai mic deboli de inima si
* un risc cu 36% mai mic de accident vascular cerebral
decat cei la care cerealele integrale nu fac parte din dieta lor. (“Cereale integrale- Consumul și riscul de boli coronariene: Rezultate de laStudiul de sănătate al asistenților medicali”, Am J Clin Nutr 1999, 70: 412-419.)

3. Un alt studiu publicat într-un număr din 2000 al RevisteiAsociația Medicală Americană a găsit conexiuni la fel de puterniceîntre consumul de cereale integrale și sănătate, inclusiv până la 50%reducerea riscului de accident vascular cerebral ischemic. (“Cereale integrale Consumul și riscul de accident vascular cerebral ischemic la femei: AStudiu prospectiv”, JAMA. 2000; 284:1534-1540.)

4. Din cei 44.000 de bărbați din studiul de monitorizare a profesioniștilor din domeniul sănătății,cei care au consumat aproximativ 3 portii pe zi de cereale integrales-au bucurat de o reducere cu 18% a riscului de atac de cord. (“Doze zilnice deCereale integrale, tărâțe, și germeni și riscul de coronarian inima  – Boala la barbati,” Am J Clin Nutr, 2004, 80: 1492-1499.)

TRE-EN-EN

Membranele celulare au nevoie de sterolii si de lipidele din care sunt constituite in principal. Din pacate, prin prelucrarea industriala a cerealelor, se elimina lipidele si sterolii precum si alti nutrienti vitali din alimentele care constituie baza alimentatiei noastre.
Concentratele din cereale integrale Tre-en-en ajuta la asigurarea unei bune nutritii la nivel celular, ele constituind un amestec unic si exclusiv din extracte din germeni de grau, tarate de orez si din seminte de soia integrale.
Dezvoltat si introdus pe piata de NeoLife in 1958, Tre-en-en a fost primul supliment din lume bazat pe fitonutrienti; furnizeaza fito–LIPIDE esentiale pentru membranele celulare, ce contin acizi grasi omega-6 si omega-3, si fito–STEROLI, ce includ beta-sitosterol, gama-orizanol, stigmasterol si campesterol, pe langa octacosanol.

 

 DE CE “CONCENTRATE DIN CEREALE”?
* Deoarece prin prelucrarea cerealelor se elimina straturile externe bogate in elemente nutritionale diverse si dense, iar alimentele care constituie baza alimentatiei noastre (faina alba, orez alb) sunt adesea lipsite de cantitati semnificative de nutrienti critici, in special lipide si steroli.
* Semintele de soia furnizeaza un amplu spectru de importante lipide si steroli.

De ce Concentratul din cereale Tre-en-en de la NeoLife?
*  Diferitele extracte furnizeaza fitonutrienti esenziali care adesea lipsesc din alimentatia noastra.
*  Concentratele sunt presate la rece, prelucrate la rece pentru a se pastra valoarea nutritionala.
*  Au un profil complet de lipide si steroli din grau, orez si soia.
* Contin beta-sitosterol, gama-orizanol, stigmasterol si campesterol, pe langa octacosanol.
* Capsulele moi de gelatina, colorate cu clorofila naturala, protejeaza nutrientii si sunt usor de inghitit.
* Contin vitamina E naturala, pentru protectia antioxidanta a fitonutrientilor

Puteti achizitiona produsul TRE-EN-EN cu un simplu click pe link-ul de mai jos:

 

🛒 TRE-EN-EN NEOLIFE (vitamineminerale.ro)

 

OFERTA SPECIALA: Doar in perioada 21-31 Martie aveti 10% discount fata de pretul pt public, la minim 2 flacoane intr-o comanda unica, avand pretul final de: 312 RON / 2 bucati ( in loc de 366 Ron  = pret pt public; adica economisiti 54 Ron pt 2 buc.) – cu transport inclus

Code 927 | 120 tablets Net Weight 120g. A source of essential fatty acids Encapsulated selected vegetable oils.